Tilbake til alle arrangementer

Har psykiatrien spilt fallitt?

Har psykiatrien spilt fallitt? Bør vi legge ned hele psykiatrien? Fins egentlig depresjon, eller er det et samfunnsskapt problem?

Den danske psykologen og samfunnsdebattanten Jonas Ditlevsen har reist en stor debatt i hjemlandet. Psykiatrien er lite faglig fundert og har dårlig helbredelsprosent, og bør legges ned og erstattes med noe nytt, hevder han. Når nærmere en halv million dansker og nesten like mange nordmenn går på antidepressiver, bør vi slutte å se på det som et medisinsk problem og heller se det i en samfunnskontekst. Har Ditlevsen et poeng? Står vi overfor et paradigmeskifte i psykiatrien?

Samtale med innledning av Jonas Ditlevsen. Ordstyrer er Alexandra Esdaile, etiker og rådgiver, Etikk Norge.

Panel:

Jonas Ditlevsen er en dansk psykolog og samfunnsdebattant. Arbeider hos Delfipsykologerne i Horsens. Cand.psych. fra Aarhus Universitet og grunnlegger av Projekt KUBA – Kontekstbaseret Ualmindeligt Behageligt Alternativ. Han er aktuell med boken Sygkiatri, en antologi med noveller, dikt og essays om psykiatriens mørke sider.

Solveig Klæbo Reitan er professor i psykiatri ved NTNU og styremedlem i Norsk psykiatrisk forening. Utdannet lege. spesialist i psykiatri siden 2006 og rettspsykiater fra 2011. Utenom NTNU arbeider hun poliklinisk med pasienter.

Farhan Shah er teolog og filosof. Han arbeider ved senter for Prosesstudier ved Willamette University i Salem i USA og er rådgiver ved senter for åpen og relasjonell teologi ved Nampa i Idaho i USA.

Forrige
Forrige
2. juni

Susie Wang - Mumiebrun

Neste
Neste
2. juni

Den økologiske klasse – fins den?